Hračky, kterými uděláte svému psovi radost

 

Už od štěněcího věku byste měli zvažovat, jaké hračky svému čtyřnohému drobečkovi pořídíte, aby se zabavil a nemusel si vzít do parády vaše nové lodičky nebo knížku jen tak položenou na konferenčním stolku v obýváku. Jak by takový výběr hraček měl vypadat?

Balónek? Nezbytnost!

Balónků můžete mít hned několik – alespoň jeden na ven a jeden na doma. Zatímco na ven se hodí těžší, třeba tenisák, doma uvítáte lehčí, gumový, s nímž nebudou v akutním ohrožení všechny skleněné výplně nebo doplňky na obývací stěně a kdekoli jinde. Psi balónky všech velikostí milují, protože se pravidelně a předvídatelně kutálejí. Jde o hračku k hodně dynamické, aktivní hře. A nenechte se zmást – někteří psi si s balónkem vystačí sami.

Míčky jsou asi nejvděčnější psí hračkou. Vždy ale volte správnou velikost - velký by mohl malého psa děsit, malý by zase velký pes mohl spolknout.Zdroj: www.bigstockphoto.com

Plyšák na mazlení do každé (psí) rodiny

Pes je zvíře tulivé. Rádo si přitlačí do vaší náruče, ale taky si rádo zatáhne do pelíšku oblíbeného plyšáka. Dopřejte mu ho – zaprvé bude váš miláček spokojený, zadruhé pookřejete, kdykoli uvidíte, jak se s ním bude něžně mazlit. Nebo se nebudete stačit divit, až ho bude s chutí cupovat, jak mu velí jeho dávné pudy.

Uzlíky, bavlněné činky a míčky

Tyto věci taky patří do kategorie hraček, ale protože je tvoří silná bavlna, slouží i k čištění zubů a masírování dásní, což někteří psi zbožňují. Kromě toho mohou uzlíky a činky sloužit jako přetahovadla.

Pískací gumové hračky

Nemůžeme mluvit za všechny psy, ale troufáme si říct, že spousta z nich miluje pískací hračky. Tak mu nějakou dopřejte, ať už vyberete žirafu, kuřecí stehno, kost nebo cokoli jiného.

Když se váš pes doma nudí, můžou to odskákat třeba vaše nové boty. Hračky by ho ale měly zabavit.Zdroj: www.bigstockphoto.com

Přetahovadla

Přetahovadla jsou hodně podobná uzlíkům a bavlněným činkám, ale některá jsou tak vylepšená, že mají plastové držáky, abyste v boji se svým psem ihned nepadli, případně mají jedno plastové držadlo a na druhém konci tenisák či cokoli jiného, do čeho se v bitvě zakousne pes. Zrovna přetahovadlo je však hračka, kterou využijete spolu a pes sám ji může leda tak okusovat. A k tomu bohatě stačí třeba menší nekomplikovaný uzlík.

Psí hlavolamy

Ne že by byl každý pes myslitel, ale v tomto případě si chlupáči rádi lámou hlavu. Jejich hlavolam totiž naplníte oblíbenými pamlsky a na pejskovi je, aby se otáčením hračky, stlačením její části nebo jiným pohybem k pamlsku dostal. Jídlo se silná motivace k aktivitě. To víme asi všichni. Interaktivní hračky jsou ale zase určeny pro společné chvíle.

 

Do čmuchacího koberce můžete schovat oblíbené pamsky. Na psovi je, aby je našel.Zdroj: http://bit.ly/2x42dQZ

K psím hlavolamům, u kterého se pobavíte oba, patří třeba i čmuchací koberce. Jde o speciální koberečky s vysokým, silnější, větším a drsnějším chlupem, do něhož zastrkáte pamlsky a pak už jen sledujete, jak čumáček vašeho pejska rejdí a hledá.

 

Vybírejte podle velikosti a zájmů psa

Každého psa baví jiné hračky. Zatímco někteří mají svou stálici a jiné hračky odmítají, další nepohrdnou celou plejádou hraček, s níž by mohli konkurovat ledas kterému hračkářství. Všímejte si, co u vašeho psa vzbuzuje zájem a věci, s nimiž si může hrát sám, mu nechávejte k dispozici, když s ním nejste. Uvidíte, že spotřeba vašich bot bude nižší, možná nulová.

Zároveň samozřejmě vždy vybírejte podle velikosti psa. Malí psi mohou mít z velkých hraček strach, u velkých psů hrozí, že by příliš drobné hračky mohli nechtěně spolknout a způsobit si tím pořádné komplikace.